Сампдория е кралят на Генуа след драма с дузпи за Купата на Италия

Втородивизионният Сампдория постигна сладка победа с дузпи срещу градския съперник Дженоа в мач от 1/16-финалите от Купата на Италия. След 1:1 в редовното време, тимът на Андреа Сотил бе по-точен в 11-метровите наказателните удари и продължава напред в турнира, където ще срещне в следващата фаза Рома.

Дженоа откри резултата още в 9-ата минута след много груба грешка в защитата на Сампдория. След изпълнение на аут бранителят на гостите Симоне Романьоли подари топката на Милан Бадел. Хърватинът веднага подаде на Андреа Пинамонти, който с хубав удар от дъгата на наказателното поле вкара и хвърли в екстаз публиката на "Луиджи Ферарис" - 1:0 за Дженоа. Самп пък можеше да изравни в 24-ата минута, когато Масимо Кода отправи хубав изстрел от воле, но стражът на домакините Никола Леали успя да избие.

През втората част "моряците" заиграха много по-добре и в крайна сметка успяха да възстановят равенството чрез резервата Фабио Борини, който се разписа в 83-тата минута с далечен изстрел за огромна радост на гостуващата агитка на Самп. Не се мина и без червен картон, който бе получен от виновника за първия гол на домакините Симоне Романьоли, който бе изгонен за груб фал.

Фенове на Дженоа и Самп си спретнаха здрав бой преди мача за Купата

При последвалите веднага 11-метрови наказателни удари Фабио Мирети от Дженоа пропусна първата дузпа и стреля в аут, но след това Леонардо Бенедети също не успя да се разпише и след равенство след първите 5 дузпи двата отбора продължиха с изпълнението им. Фаталният пропуск за "грифоните" направи Алесандро Дзаноли, а Антонио Барека от Самп отбеляза след него и прати отбора си в следващата фаза.

В друга среща от турнира днес Удинезе се справи с втородивизионния Салернитана с 3:1. Словенският защитник на домакините Яка Бийол откри за тима си в 20-ата минута, но пет минути по-късно Сими Нванкво изравни. Впоследствие обаче елитният тим показа по-голямата си класа и реализира още два пъти чрез Лоренцо Лука от дузпа в 44-ата минута и влезлият след почивката Юрген Екеленкамп в 47-ата минута. Чезена пък отстрани Пиза след победа с 1:0 като гост.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти