Ман Юнайтед с грешна стъпка на старта в Лига Европа

Манчестър Юнайтед стартира участието си в Лига Европа с равенство. "Червените дяволи" направиха 1:1 срещу Твенте на "Олд Трафорд". Те поведоха с гол на Кристиан Ериксен в 35-ата минута. Датчанинът обаче сбърка фатално в 68-ата минута и това позволи на Сам Ламерс да изравни.

Срещата бе по-специална за мениджъра на домакините Ерик тен Хаг, тъй като той се изправи срещу клуба, в който премина голяма част от кариерата му като футболист и където прави първите си стъпки като треньор.

Двубоят започна на високо темпо с атаки и към двете врати под дъжда в Манчестър. "Червените дяволи" бяха агресивни, но трябваше да се справят с дълбока преса от страна на съперника. В осмата минута гостите бяха много близо до откриване на резултата. Далот загуби една топка близо до аутлинията. Ван Рой намери Ламерс в наказателното поле, а нападателят отправи нисък удар от прекрасна позиция. Топката мина на сантиметри от дясната греда на Онана.

Отборът на Тен Хаг доминираше и се опитваше да притисне съперника. Той стигна до няколко ситуации в близост до наказателното поле, но не и до точен удар. Джошуа Зиркзее бе много активен и създаваше проблеми на защитата на гостите. В 26-ата минута центриране към него бе отклонено от Хилгерс. Опитът на бранителя да изчисти за малко да се превърне в красив автогол, но вратарят Унерщал се намеси блестящо.

Натискът на Ман Юнайтед се увеличаваше и в 35-ата минута това доведе до гол. Далот получи топката в наказателното поле. Бранителят бе блокиран, но успя да отклони към Ериксен, който с прекрасен удар откри резултата. Домакините имаха сериозен контрол върху случващото се на терена след попадението, но не се доближиха до второ попадение.

Както изглеждаше, че Ман Юнайтед има контрол върху мача, ситуация коренно се промени в 68-ата минута. Барт ван Рой направи фантастичен пробив, като преодоля няколко футболисти на домакините. Накрая той си поведе дълго топката и Угарте сложи край на пробива. След неговата намеса кълбото стигна до Ериксен, който допусна грешка, която се оказа фатална. Той загуби топката и тя стигна до Ламерс, който изравни резултата.

Голът накара домакините да вдигнат темпото и те започнаха да атакуват по-често. В 76-ата минута Унерщал направи великолепно спасяване след удар на Зиркзее. Малко по-късно Тен Хаг направи тройна смяна, като извади Ериксен, Зиркзее и Рашфорд и пусна Мейну, Хойлунд и Маунт. Бруно Фернандеш стреля от добра позиция, но не бе достатъчно точен.

В добавеното време вратарят на Твенте направи ново блестящо спасяване, след като топката се отклони в негов съотборник. Така той за втори път в мача предотврати да се стигне до автогол. Последвалото разбъркване в наказателното поле на гостите не доведе до гол, като в крайна сметка с много усилия бранителите на нидерландския тим успяха да изчистят.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ТВЕНТЕ 1:11:0 - Ериксен (35)1:1 - Ламерс (68)

Още от Футбол свят

Виж всички