Хеттрик на Нкунку и дебютен гол на Педро Нето донесоха разгромна победа на Челси

Челси се класира за 1/8-финалите на "Карабао Къп" след убедителна победа с 5:0 над Бароу. "Сините" от Лондон нямаха никакви проблеми с тима от Лига 2 и зарадваха публиката на "Стамфорд Бридж" с атрактивен футбол и много попадения. Кристофър Нкунку реализира хеттрик, Педро Нето вкара дебютния си гол след трансфера от Уулвърхамптън, а вратарят на гостите Пол Фарман си отбеляза автогол.

Челси навлезе в доста добра форма в последните седмици и се изкачи на пето място в Премиър лийг. Днес съставът на Енцо Мареска имаше твърде лесна задача срещу представител на четвъртото ниво на английския футбол и реши нещата в своя полза още в първия четвърт час.

Мареска пусна изцяло различна единайсеторка в сравнение с двубоя срещу Уест Хам, спечелен с 3:0. Кристофър Нкунку поведе атаката, а зад него действаха Педро Нето, Жоао Феликс и Михайло Мудрик. В средата на терена си партнираха Чезаре Казадей и Киърън Дюсбъри-Хол, а бранителите пред Филип Йоргенсен бяха Мало Гисто, Аксел Дисаси, Беноа Бадиашил и Ренато Вейга.

Мениджърът на Бароу Стивън Клемънс също подреди отбора си в 4-2-3-1. Като централен нападател започна Джерард Гарднър, по двата фланга се разчиташе на Елиът Нюби и Емил Акуа, а дефанзивни халфове бяха Дийн Кемпбъл и Сам Фоли. На вратата беше опитният Пол Фарман.

Огромната разлика в класите си пролича много бързо, макар че в самото начало на срещата гостите съумяха да се задържат в противниковата половина. Резултата откри Нкунку в 8-ата минута, когато получи хитро подаване от Жоао Феликс и от въздуха прокара топката под плонжа на Фарман.

Челси с лекота излизаше на голови позиции, а играчите на Бароу нямаха никаква идея как да се противопоставят на бързите комбинации на домакините. В 15-ата минута Мало Густо проби по десния фланг и отправи ниско центриране към Нкунку, който изпревари защитниците на Бароу и отблизо покачи на 2:0.

Третото попадение падна в 28-ата минута след пряк свободен удар, изпълнен от Жоао Феликс. Топката срещна гредата, а след това се отклони от вратаря Фарман и мина зад голлинията.

И след почивката за четвъртодивизионния тим не стана по-лесно. Мудрик се активизира и в 28-ата минута подаде успоредно на вратата на Педро Нето, който не сгреши. За португалеца това беше дебютен гол с екипа на Челси. Малко по-късно отново Мудрик показа скоростта си и комбинира с Казадей, но Фарман изби изстрела на италианеца.

Лондончани продължиха да притискат съперника и пропуснаха още няколко положения. В 63-ата минута Мареска смени Нето и Дисаси с Джордж Тайрик и Джош Ачеампонг. Бароу се стремеше да не изпада в глуха защита, а феновете на гостите ги насърчаваха да потърсят почетен гол.

В 75-ата минута Нкунку отне топката от опиталия си да го финтира Фарман и насочи топката в опразнената врата. Веднага след като хеттрикът му стана факт нападателят отстъпи мястото си на Марик Гиу, а Карни Чуквуемека замени Жоао Феликс.

До края на срещата Челси понамали темпото и Бароу дори можеше да стигне до почетен гол, но не се възползва от разсеяните действия на бранителите в синьо.

Още от Футбол свят

Виж всички