Марин Чилич преодоля Брендън Накашима на турнира в Чънду

Хърватинът Марин Чилич достигна първия си финал в тениса за мъже от две години насам, след като надви американеца Брендън Накашима с 6:4, 7:6(6) в мач от турнира в Чънду. Той е с награден фонд 1 милион щатски долара и се провежда на твърда настилка.

Хърватският уайлдкард, който пристигна в Китай като 777-и в световната ранглиста за мъже, спаси две разигравания за сета във втората част и спечели с тайбрек. Така той стана вторият най-ниско ранкиран играч в историята с финал в АТП Тура.

"Трябваше да бъда фокусиран във всяко разиграване и да намеря начин да победя моя съперник. Мачът беше тежък физически и изоставах с 4-6 в тайбрека, но направих силно разиграване за 5-6 и се върнах. Показах несломим, боен дух и отличен тенис", заяви той, цитиран от atptour.com.

Чилич има поне по един финал от Тура в 14 различни сезона от 2008 и преследва първи трофей от Санкт Петербург през октомври 2021. В битката за титлата хърватинът, който спечели в рамките на час и 46 минути, ще срещне китаеца Чжан Чжъчжън, надвил сънародника си Юнчаокътъ Бу със 7:6(3), 6:4.

Чжъчжън е третият китаец с финал на ниво АТП Тур след Шан Цзюнчън по-рано през деня и шампиона в Далас през 2023 У Ибин.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти