Левски превзе "Овча Купел" и отново се изравни на върха

Левски победи с 1:0 Славия в мач от деветия кръг на efbet Лига. Кристиан Димитров донесе успеха в продължението на първата част.

Двубоят се игра на стадион "Александър Шаламанов" пред препълнения сектор за гости. Няколко хиляди фенове на "сините" пристигнаха на "Овча Купел", за да подкрепят тима. Като цяло срещата бе равностойна, но гостите се възползваха по-добре от шансовете си и стигнаха до важни три точки.

С успеха си днес Левски отново се изравни на върха с Лудогорец. Двата тима са с по 22 точки, но "орлите" са с мач по-малко и победа в директният двубой, така че е разградчани имат предимство към момента. Славия от своя страна е с осем точки на 12-а позиция.

Наставникът на "сините" Станислав Генчев прави две промени в сравнение с предишния мач. Вместо Асими Фадига и Карлос Охене като титуляри излизат Кристиян Макун, който ще направи дебют като титуляр и Марин Петков. При "белите" също има две нови имена в състава от последния двубой. Вместо Денислав Александров и Цветелин Чунчуков в игра влизат Куентин Зеедорф и Емил Мартинов.

Първите минути на срещата бяха равностойни, като на моменти и двата тима пробваха няколко интересни атаки, но до опасности пред двете врати така и не се стигна.

Първият точен удар в мача дойде в 30-ата минута. Тогава Карл Фабиен пое топката на скорост и намери пролука за стрелба покрай Макун, но шутът му бе избит в ъглов удар от Матей Маркович. Няколко минути по-късно и Левски отговори с хубав удар. Евертон стреля точно, но Светослав Вуцов спаси.

Около пет минути преди почивката двата тима си размениха двете си най-чисти положения до момента. Първо пред вратата на "сините" Фабиен намери отлично Куентин Зеедорф, който обаче не успя да преодолее вратаря от непосредствена близост с удар от въздуха и топката мина над вратата. След това пък отсреща Евертон стреля много добре, но Вуцов отклони топката и тя се удари в гредата на вратата му.

В даденото от съдията продължение Левски имаше претенции за дузпа, след като Алекс Колев бе задържан от Венцислав Керчев, но след кратък преглед от ВАР, реферите решиха, че няма основания за наказателен удар.

Буквално в последната секунда на даденото от съдията допълнително време на частта, гостите откриха резултата. При центриране от корнер Димитров се извиси над всички и след неразчетено излизане на Вуцов с глава прати топката на опразнената врата.

През втората част играта продължи да бъде равностойна, като и двата тима се отдадоха на борба по целия терен. Все пак в 70-ата минута Евертон можеше да удвои, но ударът му срещна тялото на Вуцов.

До края на мача домакините опитаха да потърсят изравняването, но "сините" действаха стабилно в отбрана и не позволиха до сериозни опасности пред Маркович. Така Левски взе нова важна победа и зарадва феновете си с победа в най-старото столично дерби.

СЛАВИЯ 0:1 ЛЕВСКИ0:1 Димитров (45+)

СЛАВИЯ: 21. Вуцов, 3. Томбак, 6. Георгиев, 4. Генев, 37. Керчев, 27. Мартинов, 71. Стоянов, 73. Минчев, 33. Иванов, 22. Зеедорф, 11. Фабиен

ЛЕВСКИ: 44. Маркович, 4. Макун, 5. Ван Дер Каап, 50. Димитров, 3. Майкон, 21. Алдаир, 6. Цунами, 17. Евертон, 88. Петков, 12. Сангаре, 9. Колев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти