Хари Кейн: Байерн трябва да продължи да бъде толкова “гладен”

След като стана най-резултатният англичанин в Бундеслигата, Хари Кейн коментира шеговито, че няма да има отказване на „гладния“ за голове Байерн (Мюнхен). Вчера баварците разбиха Вердер (Бремен) с 5:0 като гост, за да останат начело в класирането с четири победи от четири срещи.

Отборът на Венсан Компани вкара 20 гола в последните си три мача във всички състезания и следващия уикенд приема Байер (Леверкузен), който му взе короната им миналия сезон за първи път от 12 години насам.

В Бремен Кейн отбеляза един гол за Байерн, с което вече има 41 на сметката си за клуба в шампионата. Така той задмина сънародника си Джейдън Санчо, който завърши с 40 попадения за Борусия (Дортмунд).

„Беше страхотна седмица. Поздравления за момчетата за правилното отношение и манталитет“, каза Кейн пред репортери, цитиран от БТА.

„Начинът, по който играхме с и без притежание на топката, е стилът, който искаме да покажем и в предстоящите мачове. Може да се каже, че продължихме да натискаме дори след втория и третия гол“, добави Кейн.

Октоберфест вече започна в столицата на Бавария и Кейн иска купонът да продължи във футбола, докато атлетичният пресиращ стил на Компани изтощава противниците.

„Определено ще бъде различен мач срещу Леверкузен. Те показаха миналия сезон колко са силни. Трябва да покажем същия манталитет и същия глад за успех, който показахме тук и в предишните ни срещи. Играем у дома, октомври сме и ще бъде страхотен двубой“, завърши Кейн.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти