Десподов помогна на ПАОК да се изкачи на върха

Кирил Десподов изигра силен мач за ПАОК при убедителния успех с 4:1 над Волос като гост в среща от петия кръг на гръцкото първенство. Този успех изкачи шампионите на върха поне до изиграването на останалите двубои. Българинът, който изкара цял мач, спечели дузпата, от която тимът му излезе напред в 24-тата минута. Индиректно той помогна и за изгонването на бранител на Волос, след като изработи първия от двата му жълти картони.

Макар победата да е изразителна като резултат, в началото положението беше тежко за ПАОК. Домакините имаха две възможности за гол още в първите секунди, но вратарят Доминик Котарски блесна с отлични спасявания. При разбъркването обаче съдията видя нарушение срещу играч на Волос и отсъди наказателен удар за домакините. Дузпата беше изпълнена от Омри Алтман в 3-тата минута, но стражът на гостите я отрази, запазвайки нулевото равенство.

После дойдоха силните минути за Десподов, който веднъж беше на крачка от гол, а освен това на няколко пъти подаваше отлично на съотборници си в предни позиции. В средата на полувремето той беше повален в наказателното поле от Франко Ферари, след което съотборникът му Щефан Швааб реализира дузпата за 1:0 за ПАОК.

Малко след това - в 34-тата, Ферари получи второ официално предупреждение и беше отстранен от игра.

ПАОК удвои преднината си девет минути след паузата след нов “австрийски” гол, този път дело на Томас Мург.

Волос намали на 1:2 в 57-ата чрез Жуниор Мендиета, но само три минути по-късно шампионите възстановиха аванса си от две попадения чрез Тайсон. Последният гол падна във финалните секунди, а негов автор стана Фьодор Чалов.

През идната седмица ПАОК се впуска в основната фаза на Лига Европа, където първи съперник ще му бъде Галатасарай.

Още от Футбол свят

Виж всички