Тотнъм се възстанови от ранния шок и постигне пълен обрат срещу Брентфорд

Тотнъм надделя с 3:1 в домакинството си на Брентфорд в мач от петия кръг на Премиър лийг. Това бе изключително важен успех за “шпорите”, които бяха в серия от две поредни поражения в първенството, а през седмицата спечелиха трудно срещу Ковънтри за “Карабао къп” с голове в края. Днешното лондонско дерби също по възможно най-лошия начин за тима на Анге Постекоглу, който изостана в резултата още в първата минута след попадение на Брайън Мбемо (1’). Голове на Доминик Соланке (8’), Бренън Джонсън (28’) и Джеймс Мадисън (85’) обаче донесоха трите точки за домакините.

Момчетата на Томас Франк взеха ранна преднина още в 24 секунда, когато “пчеличките” отнеха високо топката по терена, а центриране отляво свари отбраната напълно неподготвена и Мбемо с атрактивно изпълнение матира Гулиелмо Викарио. Радостта на гостите обаче бе кратка, а равенството възстановено след по-малко от десет минути от редовното време на срещата. Отново грешка този път при подаване пред другото наказателно поле, позволи кълбото да бъде отнето високо, Джеймс Мадисън стреля, Марк Флекен спаси, но Доминик Соланке бе на правилното място, за да реализира първото си попадение с екипа на “шпорите”.

Футболистите на домакините продължиха да натискат и пропиляха още две добри възможности за нов точен изстрел. Пълният обрат бе оформен след още двайсет минути и отново след грешно подаване, но този ът в средата на терена. Играчите на Тотнъм в типичния за Анге Постекоглу стил изнесоха много бързо и на скорост, а Бренън Джонсън, който навлезе отдясно реализира с десния си крак. От своя страна гостите от Брентфорд не предложиха нещо запомнящо се на феновете си след гола и без нито едно по-сериозно положение на своята сметка.

След почивката играчите на Постекоглу продължиха да контролират двубоя и търсеха нов гол, който да сложи точка на спора, а Марк Флекен на няколко пъти се отличи с хубави спасявания. В 62-ата минута Брайън Мбемо получи много добра възможност да изравни, но Гулиелмо Викарио този път се намеси отлично и предотврати. Този гол подейства ентусиазирано за гостите, които малко по-късно отново бяха близо до попадение след удар на Кевин Шаде. В тези минути те започнаха да владеят топката повече и да търсят повече пространства в последната третина на противника. Точка на спора обаче бе сложена в 85-ата минута, когато отново Хюн-Мин Сон показа скорост и след това намери по отличен начин в празно пространство Джеймс Мадисън, който реализира за 3:1. С този успех Тотнъм прекъсна негативната си серия и вече има седем точки на своята сметка. Брентфорд е в сходна ситуация с три поражения и два успеха.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти