Петър Белберов пред Sportal.bg: Джошуа има по-стабилна психика, но Дюбоа не е за подценяване

Един от най-талантливите и успешни български боксьори в тежка категория Петър Белберов коментира пред Sportal.bg очаквания от него изход на страхотния предстоящ дуел Антъни Джошуа - Даниел Дюбоа.

Белберов сподели какво мисли, че ще се случи на “Уембли” в часовете след полунощ тази вечер българско време.

"Смятам, че и двамата боксьори са подобрили много своите умения и качества. Дюбоа въобще не е за подценяване. Доказвал е на няколко пъти, че може да бъде сериозен проблем. Оказа се труден противник за Усик, а и победи Хъргович.  Давам предимство на Джошуа. Той ще победи по точки, или ще стигне до нокаута в късните рундове. Това е моята прогноза, но винаги има място за изненади. Може и да има и превес на Дюбоа. Той е удряч и има капацитет и възможности, но на психическо ниво не е толкова стабилен. Виждали сме как се отказва и се предава. Ей Джей също има минуси в психическо отношение, но той е доста стабилен боксьор", сподели националът ни в тежка категория.

Дюбоа и Джошуа в готовност за битка, Ей Джей иска да си връща за отминали спаринги

Белберов допълни, че по негово мнение не е трябвало да има заложена световна титла в предстоящия сблъсък.

"Битката е за титла, но и двамата не заслужаваха да се бият за нея. Не трябваше да отнемат пояса на Усик. Въпреки това, може да се каже, че Ей Джей и Усик са двама от най-добрите след Усик. Джошуа има по-стабилен и по-сериозен боксов интелект, а и физическите характеристики са на негова страна. Дори мисля, че и психически е по-стабилен. Виждали сме в двубоя с Джо Джойс, че когато стана трудно и получи множество удари, Дюбоа се отказа. Мисля, че Джошуа ще е краен победител, но все пак това е тежка категория и нищо не се знае"

Джошуа преди битката с Дюбоа: Искам да покажа своя гладиаторски дух

Sportal.bg ще отразява на живо двубоя Джошуа - Дюбоа рунд по рунд. Очаква се битката да започне в 00:00 часа тази вечер.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти