Трета поредна победа като гост изстреля Челси до второто място, Джаксън с топ представяне

Челси постигна третата си поредна победа като гост в Премиър лийг от началото на този сезон, след като се разправи с Уест Хам на “Лондон Стейдиъм”, побеждавайки с 3:0 “чуковете”. Николас Джаксън (4', 18') доказа, че се намира в прекрасна форма и отбеляза два гола, а в добавка асистира на Коул Палмър (47') за третото попадение. Ако се вземе предвид и края на миналата кампания, това е пети пореден успех на “сините” като гост в лигата. С него Челси се изкачи временно до второто място в класирането, като отборът на Енцо Мареска има десет точки от първите си пет мача. Уест Хам пък загуби и третото си домакинство от началото на сезона, като за първи в историята си отборът допуска поражения в първите си три мача у дома.

В състава на домакините имаше две промени от последния мач. Лукас Пакета се завърна сред титулярите, а новото попълнение Крисенсио Съмървил стартира за първи път. Соучек и Антонио седнаха на пейката.

Енцо Мареска предприе три корекции от мача с Борнемут. Привлеченият от Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо започна за първи път като титуляр с екипа на Челси. Тосин Адарабиойо също стартира за първи път със синия екип във Висшата лига. Енцо Фернандес се завърна в халфовата линия. Кристофър Нкунку отново бе на пейката за началото, въпреки че донесе победата на своя отбор в двубоя с Борнемут.

Двубоят започна перфектно за отбора на Мареска, който още в четвъртата минута излезе напред в резултата. Санчес спаси удар на Кудус, което сложи началото на атака на Челси. Тя бе спряна с нарушение на Мавропанос. Гостите изпълниха, Джаксън направи двойно със Санчо, след което напредна отляво и стреля между краката на Ареола за 0:1.

В 11-ата минута Челси бе много близо до втори гол. Кукурея отправи добро извеждащо подаване зад защитата на Уест Хам, Джаксън стигна до топката, след което върна към Палмър, който стреля от движение, но ударът му премина на сантиметри встрани.

В 18-ата Николас Джаксън се разписа за втори път. Фернандес и Кайседо размениха подавания, след което последният много добре изведе по земя нападателя, който отново използва скоростта си, за да излезе очи в очи с Ареола. С външната част на обувката Джаксън стреля технично покрай вратаря за 0:2.

Едва след като получи втори гол, Уест Хам заигра по-активно в атака. Санчес спаси удар на Кудус, а в 29-ата минута домакините имаха съвсем основателни претенции за дузпа, след като Фофана задържа за ръката нахлуващия в наказателното поле Съмървил, който падна. Ситуацията бе разгледана от ВАР при следващото спиране на играта, но незнайно защо реферът Самюъл Барът не бе повикан да види повторение на ситуацията и дузпа не бе отсъдена. Това вбеси Юлен Лопетеги. Според официалното обяснение от Премиър лийг от ВАР са преценили, че дузпа няма, защото задържането на Фофана не е било достатъчно продължително, което е доста спорен аргумент.

В 32-рата Кудус най-сетне прати топката във вратата на Санчес, но голът правилно бе отменен заради засада.

Уест Хам завърши по-добре полувремето, но така и не успя да стигне до гол до почивката.

Челси нанесе нов удар в самото началото на второто полувреме. Гостите огранизираха поредна светкавична контраатака, при която Джексън размени подавания с Кайседо, след което напредна на скорост отляво и пусна топката към Палмър, който простреля Ареола с левия крак.

Боуен и Солер не успяха да преодолеят Санчес в следващите минути, а до края Ареола спаси Уест Хам от по-тежка загуба, спасявайки удари на Мадуеке и Нкунку. Феликс също пропусна да се разпише.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти