Лютото дерби Ювентус - Наполи ще отговори на много въпроси

Дербито между Ювентус и Наполи винаги е люто и ожесточено, а конкретно днешното от 19 часа ще отговори на редица въпроси за състоянието в началото на сезона на два от най-вълнуващите, най-обновените и най-силните отбори в Серия “А”.

Ювентус върна позагубения ентусиазъм след двата нулеви хикса в Калчото с убедителната победа над ПСВ (Айндховен) в Шампионска лига, докато Наполи продължава да се чувства комфортно в близост до върха и без задължения в евротурнирите.

Под ръководството на Тиаго Мота се забелязва значението на силния старт на “Старата госпожа” в мачовете, където досега те изковават аванс през първото полувреме и при победите си от новата кампания водят с 2:0 на почивката. Спомените от последните пет мача с Наполи обаче са коренно противоположни - в три от тези случаи “бианконерите” изоставаха на полувремето, като в тази разбивка са постигнали една победа, едно равенство и цели три поражения.

Завръщането на Антонио Конте на стадиона на Ювентус винаги е емоционално, като разликата е, че този път той ще го осъществи като шампион с Интер от 2021 година. Позорната загуба с 0:3 от Верона в първия кръг вече е забравена от “партенопеите” и те полетяха с три поредни победи оттогава. Особено показателно за състоянието на тима обаче е, че победата над Каляри с 4:0 в предишния кръг беше първата от почти година (ноември 2023-та срещу Салернитана) без допуснат гол.

Ювентус е с 8 точки до момента и ще се опита да изпревари Наполи (с 9), както и да дебне за грешка на изненадващия лидер преди началото на 5-ия кръг Удинезе (10). Резултатът от сблъсъка в Торино ще е с допълнителна стойност, защото в неделя вечер е дербито Интер - Милан.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти