Смята ли се Маркес за претендент за титлата през 2024 година?

Марк Маркес спечели две поредни победи в MotoGP в последните два старта в Арагон и Сан Марино. След тези два успеха много започнаха да си задават въпроса дали пилотът на Грезини Дукати няма да се намеси в битката за титлата в кралския клас през 2024 година.

Марк Маркес спечели щурата Гран При на Сан Марино, груба грешка на Мартин

Преди финалните седем кръга за сезона испанецът заема третото място в класирането с актив от 259 точки и пасив от 53 спрямо лидера Хорхе Мартин. Между двамата на втората позиция се намира Франческо Баная, който изостава със седем пункта от водача и съответно води с 46 пред бъдещия си съотборник.

Баная заличи пасива си от Мартин след грешката на испанеца

Маркес беше част от официалната пресконференция преди Гран При на Емилия-Романя, на която беше попитан дали се смята за част от битката за титлата през този сезон. Испанецът заяви, че вече е изпълнил своите цели за кампанията и всички повече ще е добре дошло като добави, че въпреки двете поредни победи Баная и Мартин продължават да са по-бързи от него.

В екипа на Маркес още не са отписали титлата за 2024 година

„Разбира се, че карам по-добре, отколкото в предишните състезания, особено от „Ред Бул Ринг“ насам, там направихме стъпка напред. Тя не е достатъчна, те (Мартин и Баная) все още са по-бързи, аз трябва подобря някои неща.„За мен най-важното е, че постигнах целите си за сезона, така че всичко друго ще е добре дошло. Просто ще се опитам да запазя това ниво до края на сезона и да се подготвя добре за 2025 година“, бяха точните думи на Маркес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти