Прамак обяви официално завръщането на Джак Милър

Отборът на Прамак Ямаха в MotoGP официално обяви привличането на Джак Милър в своите редици с едногодишен контракт за сезон 2025.

За австралиеца това е завръщане в екипа на Паоло Кампиноти, с който той се състезава между 2018 и 2020. Тогава обаче Прамак използваше мотори на Дукати, а както е известно догодина тимът ще започне да работи с Ямаха.

За Милър това ще е четвъртият различен производител, с който той ще се състезава в MotoGP. Той направи своя дебют в кралския клас на борда на Хонда през 2015 и прекара общо три сезона в лагера на японците, след което беше с Дукати между 2018 и 2022. В началото на 2023 той се присъедини към КТМ, но престоят му в лагера на австрийците беше много разочароващ и затова в края на годината двете страни ще се разделят.

В състава на Прамак Милър ще си партнира с Мигел Оливейра, който беше потвърден преди две седмици.

От Ямаха потвърдиха привличането на Мигел Оливейра за Прамак

„Радваме се да обявим, че Джак ще се присъедини към състава на Прамак, ние го приветстваме топло в групата на Ямаха. С десетгодишния си опит в MotoGP с три различни производителя Джак ще бъде много ценен актив за Ямаха. Неговите скорост, познание, работна етика и отборен дух ще са безценни за нашия проект, докато ние планираме подобряването на представянето на М1 през 2025 и след това. Ямаха ще го подкрепя по всеки възможен начин“, заяви ръководителят на отбора на Ямаха Лин Джарвис.

„Удоволствие е да приветствам обратно в отбора Джак. Ние подкрепяхме неговото развитие в MotoGP и сега ще е страхотно да започнем тази нова колаборация с Ямаха с подкрепата на пилот, който познаваме добре. Пожелаваме на Джак всичко най-добро до края на сезона и се радваме да го приветстваме обратно у дома през 2025“, коментира Кампиноти.

Собственикът на Прамак: Мартин иска да покаже на Дукати, че сгрешиха

„Ще имам удоволствието да работя с Джак Милър през 2025 година. Той остави добри спомени в отбора и съм уверен, че ние ще успеем да създадем нови заедно. Неговият богат опит в MotoGP определено ще е важен за развитието на новия проект, който ще стартираме с Ямаха“, заяви ръководителят на екипа на Прамак Джино Борсой.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти