Стърлинг отпадна от UFC 307

Бившият шампион на UFC в категория петел Алджамейн Стърлинг е пострадал с контузия и отпада от насрочената му битка с Мовсар Евлоев за събитието UFC 307. Двамата трябваше да кръстосат ръкавици на 5-и октомври в Солт Лейк Сити в основен подгряващ двубой.

Битката трябваше да се провете в категория до 66 килограма.

“За съжаление, трябва да ви кажа, че няма да се състезавам на Солт Лейк Сити на UFC 307. Получих контузия по време на спаринг на тренировка. Няма нужда от операция, но лекарите на UFC ми казаха, че няма да мога да се възстановя навреме за битката. Приех стволови клетки, почивах. Опитах се да се възстановя с физиотерапия, но сега нещата са извън моя контрол. Извинявам се на Мовсар и неговия отбор”, заяви американецът с ямайски корени в своя YouTube канал.

Бившият шампион при 61-килограмовите показа и видео от тренировката, в което се вижда как получава травма на ръката в опит да се защити от ключ.

Евлоев използва социалната мрежа Х, за да съобщи, че би се изправил срещу когото и да е, тъй като е тренирал четири месеца, за да се подготви за битка.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти