Късен обрат върна настроението в Тотнъм

Тотнъм преодоля третия кръг на "Карабао Къп" след измъчена победа с 2:1 над Ковънтри. Тимът от Чемпиъншип поведе в 63-ата минута с гол на Брандън Томас-Асанте, но допусна обрат в края. Попаденията за "шпорите" отбелязаха Джед Спенс и Бренън Джонсън.

Гостите изиграха много слабо първо полувреме и малко по-добро второ, но като цяло стигнаха до успеха с голяма доза късмет. Ковънтри може да съжалява за пропуските си и за грешките в последните минути, довели до головете във вратата на Бен Уилсън.

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу направи доста промени в състава си в сравнение с дербито на Северен Лондон срещу Арсенал, загубено с 0:1. Сред титулярите се появиха Фрейзър Форстър, Арчи Грей, Раду Драгушин, Бен Дейвис, Папе Сар, Лукас Бергвал, Уилсон Одобер и Тимо Вернер.

Срещата можеше да започне кошмарно за "шпорите" след грешка на Форстър, но той веднага се реваншира и спаси удара на Джак Рудони. Ковънтри се защитаваше много компактно и Тотнъм не намираше пространства в противниковата половина. В 17-ата минута Одобер получи разтежение и вместо него влезе Бренън Джонсън. Доминик Соланке оставаше изолиран заради вялата игра на халфовете.

Норман Басет получи възможност да обстрелва вратата на Форстър, но Тимо Вернер блокира нападателя на домакините. Ковънтри създаваше напрежение в наказателното поле на "шпорите" основно от статични положения. Почивката дойде при нулево равенство, а Тотнъм не отправи нито един удар към вратата, пазена от Бен Уилсън.

Второто полувреме беше различно. Бен Дейвис пропусна да даде преднина на "шпорите", които изглеждаха все по-опасни. Постекоглу пусна Хюн-Мин Сон и Джеймс Мадисън, но преди това да даде ефект, Ковънтри поведе. В 63-ата минута Норман Басет намери непокрития Томас-Асанте и той преодоля Фрейзър за 1:0.

Натискът на Тотнъм донесе изравнително попадение в 87-ата минута. Деян Кулушевски комбинира с Джед Спенс, който устоя на натиска на бранител в синьо и прати топката в мрежата.

В добавеното време защитата на Ковънтри изпусна Бренън Джонсън, той напредна и с перфектен изстрел прати отбора си в следващия кръг на надпреварата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти