Уанионий призна, че е имал сериозен натиск от хората за световния рекорд на Рудиша

Олимпийският шампион на 800 метра от Париж 2024 Емануел Уанионий не успя да подобри дългогодишния световен рекорд на Дейвид Рудиша, въпреки впечатляващото бягане, с което спечели трофея от Диамантената лига в Брюксел миналата събота. 20-годишният кениец финишира за 1:42.70, докато Джамел Седжати го последва плътно с 1:42.86, а Марко Ароп се задоволи с трето място с 1:43.25.

“Беше много успешна година за мен. Сега ще се върна у дома и ще обсъдя с треньора си, за да се опитам да започна да надграждам за следващата година“, разкри Уанионий пред Citius Mag след триумфа си.

“Не мога да кажа, че мога да поставя световен рекорд, но вярвам, че съм способен да поставя нов личен рекорд“, добави той.

“Когато спечелих Олимпийските игри, някои момчета ми казаха, че имам способността да поставя световен рекорд, но аз казах не. Предпочитам да не казвам нищо. Целта ми е просто да поставя личен рекорд, точка.

800-те метра бяха много конкурентни тази година, така че беше голям натиск за мен, особено като се има предвид състезанието, което Марко Ароп и Джамел Седжати ми дадоха от Испания чак до Рим“, каза още Уанионий.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти