Бенямин Шешко остава в полезрението на Арсенал

Нападателят на РБ Лайпциг Бенямин Шешко остава в полезрението на Арсенал. През лятото имаше доста информации, че "артилеристите" искат да подсилят атаката си с 21-годишния словенец, но до официална оферта така и не се стигна. Въпреки това в клуба продължават да следят развитието му и няма да е изненада, ако през януари решат да го вземат в редиците си, пише "Give me sport".

В момента Микел Артета използва на върха на атаката Кай Хавертц и Габриел Жезус, но и двамата не се вписват в представите за типичен таран. Именно заради това наставникът би искал да има подобен играч, който е типична "деветка", а Шешко е точно такъв тип нападател.

Досега в договора на словенеца имаше клауза за откупуване на стойност 60 млн. евро. Той обаче наскоро поднови контракта си до 2029 година и тази клауза вече не съществува. Политиката на РБ Лайпциг е да развива и да продава младите си играчи, така че от клуба няма да спират Шешко при добра оферта, но това означава, че предложението трябва да надвишава вече споменатата клауза.

Иначе откакто се присъедини към РБ Лайпциг Шешко има 19 гола и 4 асистенции в 46 мача за клуба. Той е и национал на Словения с 35 мача и 15 попадения за страната си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти