Ман Юнайтед разгроми Барнзли, Гарначо и Рашфорд блестят за "червените дяволи"

Манчестър Юнайтед разгроми гостуващия члена на третото ниво на английския футбол Лига 1 Барнзли със 7:0 в мач от третия кръг на “Карабао къп”. По този начин домакините повториха най-изразителната си победа срещу този съперник, който бе победен със същия резултат през 1997 година. Това може да е изключително добра новина за Ерик тен Хаг, който бе подложен на сериозно напрежение поради не особено положителния старт на кампанията, но само в рамките на няколко дни те вкараха 10 гола в рамките на два мача, след като в събота надделяха с 3:0 над Саутхамптън. Играчите на домакините се забавляваха на терена, а цели трима от тях записаха по две попадения - Маркъс Рашфорд (16’, 58’), Алехандро Гарначо (45’, 49’) и Кристиан Ериксен (81’, 85’), а Антони (35’) добави един гол от дузпа, отсъдена заради нарушение срещу самия него. Основни действащи лица за Манчестър Юнайтед бяха именно Гарначо и Рашфорд, които изнесоха истинско шоу за феновете и бяха в основата на повечето интересни неща на терена. Хората на Тен Хаг пък постигнаха основната си цел в днешната вечер и се класираха за четвъртия кръг на турнира.

Междувременно се изиграха и още шест двубоя от турнира, които трябваше да излъчат тимове, които да продължат в следващата фаза. Един от най-интересните вероятно бе този на Евертън и Саутхамптън, в който "светците" в крайна сметка надделяха след дузпи.

Гостите започнаха доста активно и след няколко неуспешни опита за центриране в 5-ата минута топката бе опасно отклонена към вратата на Алтай Байъндър, но все пак не попадна в мрежата. “Червените дяволи” постепенно в следващите минути успяха да поемат топката в крака и да се настанят по-дълбоко в противниковата половина. В 10-ата минута Маркъс Рашфорд хубаво преодоля двама противници и стреля в близкия ъгъл, но кълбото отиде в корнер. Именно от статичното положение пък последва лошо изчистване на бранител на домакините, от което на път бе да се възползва Рашфорд, които стреля на два пъти, но неуспешно.

Това се промени в 17-ата минута, когато Алехандро Гарначо намери именно Рашфорд с прецизно диагонално подаване напълно сам, той в типичния си стил от преди сезон или два преодоля със самочувствие защитник на Барнзли и реализира за 1:0.

В следващите минути двубоя стана малко по-двуостър и с много битка по терена. След половин час игра футболистите на Ерик тен Хаг бяха близо до откриване на резултата. Този път Диого Далот бе изведен в наказателното поле, той успя да подаде успоредно, но там удар на Алехандро Гарначо бе блокиран с тяло от защитник. Малко след това пък аржентинецът и Рашфорд бяха близо до това да се измъкнат сами срещу вратаря, но съдията вдигна флаг за засада. Минутка по-късно отново Далот подаде отличен успореден пас, но ударът на Гарначо отново попадна в бранител.

Този засилващ се натиск даде резултата в 35-ата минута, когато Рашфорд, изнесъл се на лявото крило, намери великолепно с подаване в перспектива Антони, който бе набрал скорост. Бразилецът пое и опита да преодолее вратаря Габриел Слонина, който го фаулира. Именно Антони получи правото да изпълни 11-метровия удар и реализира за 2:0.

20-кратните шампиони на Англия стигнаха до трето попадение в добавеното време на първото полувреме, когато отново Рашфорд влезе между няколко бранители в наказателното поле, кълбото му бе избито, но Гарначо се ориентира най-бързо и реализира за 3:0.

Футболистите на Манчестър Юнайтед започнаха по същия начин и втората част на двубоя. Само четири минути след неговото начало Ериксен отне топката в центъра на терена и отправи отличен пас в дълбочина към аржентинския си съотборник. Алехандро Гарначо пое и напредна много качествено, след което без проблеми реализира за 4:0.

Само две минути след това Маркъс Рашфорд получи възможност да стреля много опасно от фал от около 25 метра, но вратарят Слонина успя да спаси. В 57-ата минута груба грешка на играч на Барнзли подари топката на аржентинското крило на домакините, той веднага намери Рашфорд пред себе си, а нападателят без затруднения реализира за 5:0.

В 64-ата минута Антони стреля опасно от границата на наказателното поле, но кълбото бе отклонено от стража на Барнзли, който е в тима под наем от Челси. В 68-ата минута отново Гарначо получи перфектна възможност да реализира своя хеттрик след пас на Бруно Фернандеш, но ударът му премина над напречната греда. Десет минути преди края на редовното време домакините осъществиха бързо преливане в предни позиции, Гарначо намери Бруно Фернандеш на левия фланг, португалецът центрира успоредно по земя, а нахлуващият от втора позиция Кристиан Ериксен реализира за 6:0. Датският футболист покачи на 7:0 само няколко минути по-късно с удар почти от границата на наказателното поле, с което оформи крайния резултат в двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти