Шампионите на Англия и Италия един срещу друг във втория ден на Шампионската лига

Сблъсъкът между шампионите на Англия и Италия Манчестър Сити и Интер се откроява във втория ден от груповата фаза на Шампионската лига. Двата отбора играха на финала на турнира преди два сезона и тогава “гражданите” стигнаха до първия си триумф в състезанието.

Sportal.bg ви предоставя изключителната възможност в реално време да следите всичко най-интересно в късните мачове (от 22:00 часа) чрез платформата Champions TV на www.btvsport.sportal.bg/championstv.

Гледайте на живо всички мачове и голове в Шампионската лига тук!

Програма за деня ще започне с по-ранните сблъсъци между Болоня и Шахтьор и Спарта (Прага) и РБ Залцбург, които стартират в 19,45 часа.

От 22 часа е големият двубой между Ман Сити и Интер. “Гражданите” започнаха отлично сезона, въпреки че повечето им играчи участваха на Евро 2024 и Копа Америка. Те записаха четири поредни победи в първенството. Отборът на Пеп Гуардиола се представя изключително постоянно последните години в Шампионската лига. Той няма загуба в последните си 23 мача в турнира, ако изключим отпадане след дузпи.

Ерлинг Холанд продължава с невероятната си ефективност. Той отбеляза девет в гола в първите четири мача от Висшата лига. Статистиката му в Шампионската лига е повече от впечатляваща. Норвежецът има 41 гола в 39 срещи в турнира. Днес той ще търси своя гол номер 100 с екипа на Ман Сити. За да го направи, той ще трябва да преодолее Ян Зомер, който е с най-висок процент на спасявания в ШЛ през миналия сезон.

Стартът на Интер не бе толкова впечатляващ - две победи и две равенства. “Нерадзурите” са известни и с бавното си начало в Шампионската лига. При последните си девет участия само веднъж те са започвали с победа (2:1 срещу Тотнъм през 2018 г.). И в двата отбора няма сериозни кадрови проблеми освен Нейтън Аке. Оскар Боб също не е на разположение на Гуардиола, а Федерико Димарко пропуска мача за шампиона на Италия.

Пари Сен Жермен също днес започва участието си в турнира с домакинство на дебютанта Жирона. Французите вече от години си мечтаят за трофея, но най-големият им успех е финал през 2020 г. в пандемичния сезон. След като се разделиха с поредната звезда в лицето на Килиан Мбапе, който си тръгна като свободен агент и отиде в Реал Мадрид, те вече разчитат доста повече на отборна игра.

Жирона бе хитът на миналия сезон в Испания и до известно време се бореше с Реал за титлата. В крайна сметка тимът завърши на трето място, а изглежда, че трудно ще повтори представянето си от миналата кампания. Преди няколко дни отборът на Мичел загуби с 1:4 от Барселона.

Финалистът от миналия сезон Борусия (Дортмунд) започва участието си с гостуване на Брюж. Германците смениха треньора през лятото и сега ги води Нури Шахин. Освен това те се разделиха с легендата Марко Ройс и Джейдън Санчо, който се върна в Манчестър Юнайтед.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти