Намериха мъртъв кенийски атлет в тренировъчната му база

Поредна смърт разтърси атлетическия свят, след като спортист колабира и почина в тренировъчната си база в Каптагат. 28-годишният Уили Челава, който участва на полумаратона в Найроби на 8 септември, беше намерен мъртъв от тренировъчните си партньори, които не са го видяли сутринта за обичайната си тренировка и са го потърсили в хотела в Каптагат, където е живеел.

В интервю за Nation Sport Уилям Ротич, тренировъчен съотборник, каза, че е бил с него в събота, преди да се прибере вкъщи и починалият е решил да остане в лагера, тъй като идва от далече и не е имал семейство.

Но при завръщането си в понеделник Челава не е бил видян и неговите тренировъчни приятели решили да проверят мястото, където е отседнал и открили тялото му.

“Мислехме, че току-що е колабирал и се опитахме да му се обадим, но той не се събуди. Това ни накара да разбием вратата и разбрахме, че е починал. Полицията също пристигна след малко, преди да отнесе тялото в моргата на болница в окръг Итън“, разказа Ротич.

Бившият шампион на Амстердамския маратон Уилсън Чебет каза, че все още е шокиран от загубата на своя братовчед.

Чебет каза, че го е очаквал да отиде в къщата му през уикенда, но той решил да остане в лагера, след като казал на колегите си от тренировките, че все още е уморен след състезанието в Найроби и иска да си почине достатъчно.

“Толкова е тъжно, че загубих братовчед, който беше обещаващ в кариерата си, и все още съм шокиран, защото той беше в добро здраве. Той се развиваше добре и имаше светло бъдеще, но сега просто го загубихме по този начин“, каза Чебет пред Nation Sport.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти