Лукаку и Кварацхелия поведоха Наполи към върха в Серия "А"

Отборът на Наполи за първи път от година и половина насам записа трета поредна победа в официални мачове, след като разгроми Каляри с 4:0 като гост в двубой от Серия "А". С голяма заслуга за убедителния успех са двете звезди в атаката на тима Ромелу Лукаку и Хвича Кварацхелия.

Голеадата на гостите започна в 18-ата минута, когато Лукаку пусна пас към капитана Джанлука Ди Лоренцо, при чийто далечен шут топката претърпя рикошет в Джери Мина и влезе в мрежата на сардинци. Останалите три попадения дойдоха след почивката. В 66-ата минута Лукаку асистира и на Кварацхелия, който удвои преднината на тима с шут по земя. Само четири минути по-късно крилото върна жеста, след като пресече пас на противниковия вратар и веднага подаде топката на белгиеца, за когото не беше проблем да се разпише. В последните секунди на добавеното време Алесандро Бонджорно беше точен с глава при центриране от корнер, с което оформи крайния резултат.

С този успех Наполи събра девет точки и се изкачи на върха на класирането преди мачовете на Интер, Удинезе и Верона от кръга. Каляри пък е на предпоследното място със своите два пункта.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти