Конте похвали старанието на Лукаку, както и Де Лаурентис за отдадеността му към Наполи

Наставникът на Наполи Антонио Конте похвали старанието на Ромелу Лукаку по време на паузата в Серия А заради мачовете на националните отбори. През последните дни нападателят е работил усърдно, за да навлезе във форма, след като се присъедини към “партенопеите” чак в края на летния трансферен прозорец.

“Последните дни определено бяха интензивни. Работихме много на и извън терена, така че съм удовлетворен. Хвича Кварацхелия имаше проблем в глезена си, заради което ще го оценим в следващите две тренировки. Лукаку използва паузата, за да влезе във форма. Той показа голяма отдаденост, като дори идваше да тренира в почивните си дни. Проявява голямо желание и се подобрява във всичко. Предстоят ни още две тренировки, след които ще реша за него”, коментира Конте на днешната си пресконференция.

Кварацхелия притесни Наполи

По отношение на предстоящото гостуване на Каляри, той заяви следното: “Ще се изправим срещу корав отбор. Давиде Никола е подценяван треньор, който се е справял добре навсякъде, където е бил. Ще заварим гореща атмосфера на място, на което Наполи винаги е изпитвал трудности. Трябва да отидем там, знаейки, че ни е необходимо постоянство. Четох, че тимът не е печелил три поредни мача от година и половина, така че имаме голяма мотивация. Работим и сме фокусирани върху важен и тежък мач”.

Де Лаурентис: Горд съм, че нямаме дългове, доведохме един от най-добрите треньори в света

Конте също така се изказа ласкаво за клубния президент Аурелио Де Лаурентис, който преди няколко дни отбеляза своята 20-годишнина като собственик на Наполи. “Семейство Де Лаурентис е отдадено на клуба от 20 години, като е трудно да се види толкова продължителен ангажимент на италианска фамилия към футболен клуб. Слушайки думите на Аурелио и виждайки неговите емоции, ти разбираш отдадеността на нежовото семейство към неаполитанците. Това беше много важно. Той говори и за растежа извън терена. Аз идвам от период в Англия и знам важността на тренировъчните бази за юношеските състави. Това са ключови стъпки. Когато пристигнах в Интер, “Апиано” беше катастрофа, но се потрудихме много върху терените и съоръженията. Сега базата там е бижу. В края на сезона един спортен център може да гарантира няколко точки в повече”, добави треньорът на неаполитанци.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти