Ще помага ли Морбидели на Мартин в битката с Баная?

Отборните заповеди са много чувствителна тема във всеки един моторен спорт, но може би Франко Морбидели се намира в най-неудобната възможна позиция в момента.

Италианецът кара за екипа на Прамак Дукати в MotoGP, а неговият съотборник Хорхе Мартин се бори за световната титла. Основен конкурент на испанеца е близкият приятел и колега на Морбидели от Академията на Валентино Роси Франческо Баная.

Това поставя Морбидели в доста неудобна позиция, тъй като той може да има директно влияние върху развоя на битката за титлата. На „Мизано“ миналата седмица световният вицешампион направи най-силния си уикенд от началото на годината, след като стартира втори, завърши трети в спринта, а в състезанието отпадна от третото място, когато над трасето започна да вали малко по-силно в началото.

Морбидели: Чакахме тези резултати

„Бях там. Те (Баная и Мартин) са най-бързите пилоти в колоната, но със сигурност, ако продължа с моя прогрес, ще има състезания, в които ще съм близо до тях, докато те се борят за титлата. Ще трябва да помислим кой ще е най-добре за нас и за Дукати, както и за тях двамата.„Ще е трудно да вземем правилното решение, но ще го обсъдим всички заедно и ще се опитам да вземем най-доброто възможно решение. Мечтая си да имам такива проблеми, надявам се да ги имам в бъдеще“, заяви Морбидели, който ще се надява на още едно силно представяне по време на Гран При на Емилия-Романя, която отново ще бъде на „Мизано“ следващата седмица.

Морбидели, Баная и Мартин имат договори директно с Дукати, като от тримата единствено Мартин ще се раздели с марката от Борго Панигале в края на годината, за да премине в Априлия. Баная ще остане в заводския екип, а Морбидели ще премине в този на VR46, тъй като Прамак ще замени Дукати с Ямаха.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти