Хорхе Мартин: Аз съм най-добрият пилот в MotoGP

Лидерът в генералното класиране в MotoGP Хорхе Мартин заяви в интервю пред испанската версия на DAZN, че той е най-добрият пилот в кралския клас и добави, че статистика го показва.

Важно е да се отбележи, че въпросното интервю е направено преди уикенда за Гран При на Сан Марино. В него испанецът спечели спринта, но допусна огромна грешка в състезанието, когато влезе в бокса, за да премине към мокрите гуми, но само два тура по-късно се върна при механиците на Прамак, за да се върне към сликовете. Това го смъкна до 15-то място на финала, с което той загуби цели 19 точки от лидерството си в подреждането спрямо завършилият втори на „Мизано“ Франческо Баная.

Хорхе Мартин: Другия път няма да хвърлям зарове, ще следвам Пеко

„Много е трудно – каза Мартин, когато беше попитан кого смята за най-добрия пилот в MotoGP в момента. – Какво означава най-добрият пилот? Аз съм много амбициран, много е трудно.„Нивото е много високо, ние четиримата, които се борим, и четиримата сме с Дукати. Аз, Пеко, Марк (Маркес) и Енеа (Бастианини) сме една стъпка пред всички останали, това е ясно. В момента, може да прозвучи арогантно, но смятам, че аз съм най-добрият пилот.„Трябва да изчистя някои неща, да работа и да се подобря, това е нещо, което никога не мога да спра да правя, защото иначе след половин година ще падна от първа на осма позиция. Но мисля, че аз съм най-бързият, статистиката го показва, не е просто така да го казвам“, заяви Мартин.

Хорхе Мартин се е почувствал като глупак, след като беше пренебрегнат от Дукати

От началото на сезона испанецът има спечелени пет квалификации срещу две за Баная, две за Маркес, две за Алейш Еспаргаро и по една за Бастианини и Маверик Винялес. Той също така е с най-много успехи в спринтовете с четири, но има само две неделни победи, докато Баная е със седем.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти