Решението за изгонването на Деклан Райс е било правилно, отсъди независимата комисия в Премиър лийг

Комисията, която разглежда най-важните и дискусионни решения по време на мачовете в Премиър лийг (KMI), се е произнесла, че решението за изгонването на Деклан Райс в двубоя с Брайтън е било правилно. Тогава английският национал получи втори жълт картон заради това, че ритна леко топката в момент, в който Джоел Велтман се готвеше да изпълни свободен удар. В резултат на това играчът на “чайките” не уцели топката, а краката на Райс, който падна на тревата. Крис Кавана обаче показа жълт картон само на футболиста на Арсенал, а Велтман се размина без санкция. След мача мениджърът на лондончани Микел Артета оспори решението на главния съдия и изрази мнението, че нидерландецът също е трябвало да бъде изгонен при това положение.

Комисията е била единодушна, че Кавана е отсъдил правилно, защото действието на Райс е било съвсем умишлено и е имало своите последствия. След като реферът е видял докосването, макар и то да е било леко, не е имал друг избор, освен да покаже втори жълт картон.

Комисията е независим орган, който се състои от трима бивши играчи или треньори в Премиър лийг, един представител на самата лига, както и един представител от съдийската комисия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти