Баная: Марк беше твърде бърз днес

Франческо Баная призна, че Марк Маркес е бил твърде бърз, за да може той дори да си помисли, че има шанс да триумфира в надпреварата за Гран При на Сан Марино.

Марк Маркес спечели щурата Гран При на Сан Марино, груба грешка на Мартин

Световният шампион беше начело в началото на състезанието, но загуби първото място, когато над „Мизано“ преваля за кратко. Точно в тези условия обаче Маркес е много бързи и тогава той излезе на първото място.

След като трасето изсъхна испанецът продължи да кара много силно и самият Баная призна, че за него е било невъзможно да атакува бъдещия си съотборник. Все пак той отчете, че резултатът е положителен на фона на грешния стратегически ход на неговия съперник в битката за титлата Хорхе Мартин, който остана едва 15-ти.

Баная заличи пасива си от Мартин след грешката на испанеца

„Определено беше по-добре от вчера. Вчера имах възможност да спечеля и не се възползвах, а днес второто място беше максимумът. Марк беше прекалено бърз и дори нямаше как да се опитам да спечеля. В тези хлъзгави условия той е много силен, но другия път ще се опитам да го бия. Без дъжда щях да си тръгна с по-малка разлика от това, което се случи, така че тези 20 точки са добър резултат“, заяви Баная.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти