Целта пред България е една - победа и първо място!

България посреща Северна Ирландия в двубой от Лига на нациите. Мачът на стадион "Христо Ботев" ще започне в 19:00 часа с първия съдийски сигнал на Анастасиос Сидиропулос.

Преди три дни футболистите на Илиан Илиев завършиха 0:0 с Беларус на неутрален терен в унгарския град Залаегерсег. Българският отбор имаше териториално предимство през целия мач, отправи 17 удара към вратата на беларусите, но така и не стигна до попадение.

Силно полувреме, пропуски, но България не победи Беларус

Същевременно Северна Ирландия започна борбата в групата по мечтан начин - победа с 2:0 над Люксембург у дома, и оглави временното класиране в групата. В исторически план последната загуба на България от британците датира от далечната 1979 г.

Илиан Илиев: Има интерес от феновете, което ни радва

Срещу тима на Майкъл О'Нийл няма да играе атакуващият халф Филип Кръстев, който получи червен картон срещу беларусите в четвъртък. На линия за сблъсъка ще бъде опитният полузащитник Георги Костадинов, който пропусна мача на "ЗТЕ Арена" в Залаегерсег заради летен вирус. Валентин Антов пък е с болки, което разкри националният селекционер на своя брифинг вчера.

Майкъл О'Нийл: Илиев преобрази България, публиката може да постави под напрежение домакините

Победата ще изведе България пред северноирландците в групата, а при всякакъв друг резултат британците ще запазят лидерството си. Под ръководството на Илиан Илиев националите имат шест равенства и един успех - над Танзания в турнира FIFA Series в Азербайджан. Предната победа датира от есента на 2022 година - над Кипър с 2:0 в проверка, а преди това ударихме Северна Македония в Скопие в официална среща от предишното издание на Лига на нациите.

Груев: Ако играем като отбор, има голям шанс да ги бием

Мачът довечера с британците ще се играе на стадион "Христо Ботев", където беше обновена тревната настилка. Очаква се в дома на Ботев (Пловдив) да се стекат над 10 000 зрители да подкрепят "лъвовете". Вчера българският треньор, Илия Груев и вратарят Димитър Митов се срещнаха с фенове и раздадоха автографи в града под тепетата.

Илиан Илиев, Илия Груев и Димитър Митов раздодаха автографи в Пловдив

България - Северна Ирландия:

Вероятен състав на България:

България: Димитър Митов, Виктор Попов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Фабиан Нюрнбергер, Илия Груев, Георги Костадинов, Мартин Минчев, Георги Русев, Александър Колев, Кирил Десподов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти