Съперници на Левски в Шампионската лига станаха миньори за един ден

Двама полски национали станах миньори за един ден, заради спонсор на клубния им отбор. Става дума за шампиона на Полша Ястрежебски Венгел (Ястжембие-Здруй), чийто тим наскоро посети въглищната мина Бориния-Зофиовка-Бзие, управлявана от техния стратегически партньор - минната компания - Ястрежебски Сполка Веглова,

Това събитие традиционно и ежегодно предоставя преди началото на сезона в полската Plus Liga на волейболистите на Ястрежебски Венгел задълбочен поглед върху технологията за добив на въглища и трудните условия, пред които са изправени миньорите.

Делегацията, състояща се от играчи и треньорски щаб, прекара един следобед в мината. Те първо бяха информирани за технологичния процес, при който работи мината, преди да облекат работно облекло за практическо обучение за безопасност в спасителната станция на мината. Това обучение обхващаше използването главно на спасителните апарати, основно оборудване за всеки миньор.

След обиколката си екипът и ръководството на мината се насладиха на споделена храна, укрепвайки допълнително връзката между клуба и неговия партньор. Лукаш Качмарек и Норберт Хубер бяха особено впечатлени от преживяването. Качмарек подчерта екстремните условия и опасностите, пред които са изправени миньорите, докато Хубер похвали възможността да стане свидетел на ежедневните рискове, поети от онези, които подкрепят клуба.

Ястрежебски Венгел е съперник на Левски София в Група Е на Шампионската лига.

Ясни са датите и часовете за мачовете на Левски в Шампионската лига

“Сините” стартират участието си в най-престижния клубен турнир в Европа с точно с гостуване на Ястрежебски Венгел на 13 ноември.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти