Осимен трябва да подпише нов договор с Наполи, за да го пуснат в Турция

Виктор Осимен трябва да подпише нов договор с Наполи, ако иска да играе през есенния полусезон. Италианският клуб е приел предложение за наем от страна на Галатасарай. Неаполитанци ще го пуснат безплатно, но турският гранд ще покрие цялата заплата на нападателя, която е в размер на 11 милиона евро. Договорът ще е до края на сезона и в него няма опция за закупуване.

В момента Галатасарай е единствената реална алтернатива на Осимен. Другият му вариант е да стои на трибуните до януари, тъй като Наполи не го регистрира за Серия А и няма намерение да разчита на него. През декември 2023 нигерийският национал подписа нов договор с Наполи до юни 2026 г., като планът на клуба и на играча беше той да бъде продаден това лято. И двете страни останаха разочаровани, тъй като сделките с Ал-Ахли и Челси се провалиха.

Осимен е дал съгласие да заиграе в Турция. Ако той отиде под наем до юни 2025, когато се върне ще му остава една година от договора с Наполи. Това поставя италианския клуб в доста неизгодна позиция при следващи преговори за продажба. Така че преди нападателят да замине за медицински прегледи в Истанбул трябва да подпише удължаване на контракта си с Наполи до юни 2027 г. при същите условия.

Трансферният прозорец в Турция продължава до 13 септември, но в Галатасарай бързат да осъществят трансфера, тъй като до утре трябва да предоставят на УЕФА списъка с играчи за участие в Лига Европа.

Още от Футбол свят

Виж всички