Динамо (Загреб) нямаше никакви проблеми с екзекутора на Лудогорец

Динамо (Загреб) си осигури влизане в същинската част на Шампионската лига, след като отстрани Карабах. Шампионът на Азербайджан, който стигна до гръмка победа със 7:2 срещу Лудогорец в Разград, бе надигран за втори път.

Динамо спечели реванша в Баку с 2:0 и продължава напред с общ резултат 5:0. Марко Пяца откри резултата в 32-ата минута, а автогол на бразилеца Матеус Силва в 53-ата минута съвсем отчая домакините.

Карабах опита да стартира агресивно, тъй като имаше да връща три гола, но гостите отново бяха по-класният отбор. Батурина можеше да открие в 21-ата минута, но стреля покрай вратата. След половин час игра Пяца получи топката отдясно и след няколко финта прати топката към вратата, тя се удари в гредата и се озова в мрежата.

Домакините направиха някои добри атаки през първата част, но не ги завършиха по възможно най-добрия начин. Те стартираха силно второто полувреме, но продължиха да бъдет неефективни и ударите не затрудняваха вратаря на Динамо. В 53-ата минута пробив на Сучич отдясно завърши с удар, който след рикошет в Силва се превърна във втория гол в мача. Това попадение охлади ентусиазма на Карабах, който чак към края отново стигна до някои възможности, но тогава стражът на гостите Невистич показа класа.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти