Саудитци продължават да ухажват Осимен, който преговаря и с Челси

В Ал-Ахли продължават с настоятелните си опити да убедят нападателя на Наполи Виктор Осимен да се присъедини към техния състав, съобщава Джанлука Ди Марцио.

Саудитският клуб е отправил предложение към Осимен за четиригодишен договор на обща стойност 120 млн. евро откъм възнаграждения. Тази огромна сума най-после е убедила 2-годишния играч да се съгласи на преговори с Ал-Ахли и така спортният директор на клуба ще се срещне с агента му Роберто Календа в Рим. Очаква се нигерийският национал да поиска в контракта му да бъде включена откупна клауза. Арабите също така са повишили офертата си и към Наполи, която първоначално беше на обща стойност 70 млн. евро.

Междувременно, Осимен продължава да преговаря и с Челси. Лондончани обаче му предлагат много по-ниска заплата в сравнение с Ал-Ахли, поради което все още не са постигнали договорка с голмайстора на “партенопеите”. Въпреки това според Фабрицио Романо приоритет за футболиста си остава споразумение със "сините", докато саудитците засега са само резервен вариант.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти