Грийнууд спаси Марсилия на "Велодром"

Мейсън Грийнууд започва по впечатляващ начин кариерата си в Марсилия. Английският нападател вкара един от головете за равенството 2:2 срещу Реймс и вече има три попадения в първите си два мача в Лига 1. Резултатът обаче е разочароващ за ОМ след разгрома с 5:1 срещу Брест. Тимът на Роберто Де Дзерби се надяваше да добави още три точки към актива си, но не успя.

Началото принадлежеше на марсилци. Те организираха няколко опасни атаки, за да се стигне до 25-ата минута и гола на Амин Арит. Пробив на Куентин Мерлен завари неподготвена защитата на Реймс, а Арит само подложи крак и засече прострелното центриране в мрежата за 1:0.

До почивката домакините не можаха да вкарат второ попадение, а в началото на втората част силен шут на Серхио Акиеме спря в мрежата зад Херонимо Рули. Изравняването дойде в 51-ата минута, а в 55-ата Яя Фофана преодоля като на шега няколко защитници и с много самочувствие насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Последва мощен натиск на Марсилия. В 72-ата минута Мерлен стреля с по-слабия си десен крак, но Йехван Диуф се намеси колелбиво и на практика асистира на Грийнууд, който с глава възстанови равенството - 2:2.

В оставащото време Диуф се реваншира за грешката си и с няколко отлични намеси попречи на ОМ да осъществи пълен обрат.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти