Ще продължи ли полетът на Левски, или Лудогорец ще свали "сините" на земята?

Тимовете на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг в дербито на петия кръг на efbet Лига. Срещата на “Хювефарма Арена” в Разград е с начален час 21:15 и ще бъде ръководена от Георги Кабаков.

Имаше вариант двубоят да бъде отложен заради участието на “орлите” в европейските клубни турнири, но в крайна сметка подобна молба не бе депозирана от страна на ръководството на “зелените”. Ентусиазмът сред феновете на “сините” пък е доста голям и привържениците изкупиха всички предоставени билети, но разградчани заявиха, че ще предоставят допълнителен сектор за хората, които ще подкрепят съперника.

Към момента домакините заемат осма позиция в класирането. Това е така обаче, защото две от срещите на тима бяха отложени заради участието на отбора в Шампионска лига. До момента Лудогорец има две победи от два мача - 1:0 над ЦСКА - София и 5:1 срещу Арда. Ситуацията в отбора в момента обаче не е цветуща, тъй като през седмицата “орлите” отпаднаха от най-комерсиалния турнир на Стария континент след тежко поражение 2:7 от Карабах. Това доведе до оставка на наставника Георги Дерменджиев, която бе приета. Днес срещата ще бъде ръководена от старши треньора на дубъла Захари Сираков.

Станислав Генчев: Двата най-добри отбора се срещат и се надявам да излезем победители

Що се отнася до кадровата ситуация в тима, най-големият проблем е отсъствието на Бърнард Текпетей, който счупи крак в първия мач с Карабах и бе опериран по спешност. От друга страна лудогорци успяха да регистрират последните си две нови попълнения - Агибу Камара и Георги Русев.

Феновете на Левски изкупиха билетите за Лудогорец, "орлите" им предоставиха още един сектор

Гостите от своя страна летят на крилете на ентусиазма от началото на сезона и имат четири победи от четири мача, при това постигнати с изразителни резултати - 6:1 над Локомотив (София), 4:0 над Ботев (Враца), 2:0 над Локомотив (Пловдив) и 3:0 над Крумовград.

Лудогорец прие оставката на Георги Дерменджиев - ето кой ще води тима срещу Левски

Що се отнася до състава наставникът на “сините” Станислав Генчев има проблеми само с Фабио Лима, който е контузен и аут за срещата. От друга страна последното ново попълнение Кристиан Макун вече е на 100% готов за игра. Бранителят попадна в групата за мача с Крумовград, но така и не направи дебют, тъй като бе изостанал кондиционно.

Левски стартира с мощна атака в Разград

През миналия сезон двата тима се срещнаха три пъти един срещу друг в шампионата. Лудогорец спечели първата среща в София с 1:0, а втората в Разград бе разгром в полза на “орлите” - 5:1. Третият мач пък бе в последния кръг на сезона, когато разградчани вече си бяха осигурили титлата и Левски спечели с 1:0.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИefbet ЛИГА, V КРЪГВероятни състави:Лудогорец: Падт, Фон Витри, Куртулуш, Алмейда, Недялков, Нареси, Пьтровски, Видал, Камара, Рик, ДуаСтарши треньор: Захари СираковЛевски: Андреев, Ван дер Каап, Димитров, Цунами, Охене, Алдаир, Джемили, Петков, Майкон, Колев, ЕвертонСтарши треньор: Станислав ГенчевНачало: 21:15 часаСтадион: "Хювефарма Арена" (Разград)Съдия: Георги Кабаков

Още от БГ Футбол

Виж всички