Спарта (Прага) отказа ФКСБ още до почивката

Спарта (Прага) преодоля третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като спечели с 3:2 гостуването си на ФКСБ. Преди седмица двата тима направиха 1:1 в Чехия и с общ резултат 4:3 продължава Спарта. Следващият съперник на тима на Ларс Фрийс ще е шведският Малмьо.

Интригата на "Арена Национала" до голяма степен изчезна още до почивката. Две попадения на Велко Бирманчевич и едно на Лукаш Хараслин осигуриха комфортен аванс на Спарта, а домакините успяха да върнат два гола през второто полувреме, но това не беше достатъчно.

Бирманчевич откри резултата в 13-ата минута, а в 28-ата се разписа и от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Джойским Дауа срещу Виктор Олатунджи.

ФКСБ не се предаде и организира няколко опасни атаки, но в 37-ата минута получи трети гол. Този път Бирманчевич подаде на Хараслин, който с фалцов изстрел в далечния ъгъл на вратата матира Щефан Търновану.

Спарта се размина с обрат срещу ФКСБ

През втората част гостите се върнаха да бранят резултата, а трите смени на Илиас Хараламбус направиха играта на ФКСБ по-остра в предни позиции. В 60-ата минута капитанът на румънците Дариус Олару намери път към вратата на Петер Виндал Йенсен - 1:3. Последва натиск на домакините и няколко важни намеси на вратаря на Спарта.

Все пак, ФКСБ вкара още един гол в 85-ата минута чрез Малком Еджума, но не успя да се добере до продължения.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти