Славия (Прага) ликува в Белгия

Славия (Прага) победи за втори път белгийския Роял Юнион СЖ и си осигури място в плейофния кръг на Шампионската лига. Чешкият тим се наложи с 1:0 в Брюксел, след като преди седмица спечели на своя стадион с 3:1.

Следващият съперник на Славия ще е Лил, който елиминира Фенербахче. Роял Юнион СЖ пък ще се прехвърли в Лига Европа.

Славия (Прага) пропусна да реши всичко срещу Роял Юнион СЖ

Резултатът от първия мач задължаваше белгийците да атакуват още от началото на реванша. Звездата на тима Камерън Пуертас обаче беше преследван по целия терен от футболистите на Славия и не можа да изпъкне.

Роял Юнион СЖ поиска дузпа в 11-ата минута след падане в наказателното поле на Промис Акинпелу, но сръбският съдия Сърджан Иванович даде знак играта да продължи. Чехите действаха много стабилно в отбрана и до почивката не позволиха да се стигне до почти никакви опасни ситуации пред вратата им.

През второто полувреме се видя, че Славия има повече опит в евротурнирите и знае как да контролира мача. Чехите почти не атакуваха, но и не допускаха грешки в защита.

Окончателната развръзка настъпи в 84-ата минута. Лукаш Провод поднесе топката на крака на Вацлав Юрецка и той донесе победата на "червено-белите" от Прага.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти