Силно първо полувреме не стигна на Ференцварош срещу Мидтиланд

Мидтиланд се класира за плейофния кръг в Шампионската лига, след като елиминира Ференцварош. Реваншът в Будапеща завърши 1:1 и датчаните продължават напред с общ резултат 3:1.

Ференцварош доминираше преди почивката и поведе в 17-ата минута с гол на Ибрахим Сисе. В началото на втората част Оливер Сьоренсен изравни за Мидтиланд и това сякаш прекърши унгарците.

Мидтиланд изкова добър аванс срещу Ференцварош

Авансът от първия мач даваше необходимото спокойствие на гостите, които не се смутиха от френетичната подкрепа на феновете на Фради. Наставникът на "зелено-белите" Паскал Янсен направи няколко промени в състава си в сравнение с мача в Дания. Сред титулярите попадна и бившият футболист на Пирин Чебрайлс Макрецкис.

В 17-ата минута удар на Сисе беше блокиран от Елиас Олафсон, но при добавката французинът се разписа за 1:0 и всички на стадиона повярваха, че обратът е възможен. Домакините пропуснаха още няколко чисти положения до почивката, а Денес Дибуш трябваше да се намесва само веднъж, когато отрази изстрел на Жуниньо.

Френцварош стартира мощно и втората част, но беше попарен от гола на Сьоренсен в 50-ата минута. Натискът на домакините стана хаотичен, а Олафсон отчая нападателите на домакините.

В края Мидтиланд използва свободните пространства в половината на Ференцварош и създаде две стопроцентови положения, пропуснати от Дарио Осорио. Унгарският тим пък завърши в намален състав след червен картон на Раул Густаво в добавеното време.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти