Милен Георгиев вдигна девета титла от любителския Tech Sport Cup

Милен Георгиев покорява връх след връх! След като само преди дни спечели любителския тенис турнир Hyatt Pravets Open, в събота се разписа на еднодневната надпревара в София. Негов опонент на финала на Tech Sport Cup ITL 250 беше не кой да е, а #3 в националната ранглиста на Интерактив Тенис - Мартин Дамянов.

“За първи път взех участие в турнира и съм щастлив, че успях да го спечеля! Организацията беше на ниво и имаше интересни и оспорвани мачове.”, сподели Милен след триумфа.

Виж как двамата финалисти стигнаха до финала.

Стабилна игра и на Милен, и на Марто

Еднодневният турнир събра 24 играчи, част от които са в топ 10 на любителската тенис общност. Милен Георгиев обаче е не просто в добра форма, ами направо мачка на кортовете, а в съботния ден показа много хъс за победа. В първата среща надви Гитас Канкас с 6:2, а на четвъртфинала игра срещу Живомир Георгиев, който отстъпи при същия резултат. На полуфинала трябваше да се изправи срещу Явор Астарджиев, който обаче отказа да продължи в надпреварата, което го класира за финала на Tech Sport Cup ITL 250.

Поставеният под #1 Мартин Дамянов стигна до финала в София с изключително стабилна игра. Първият му опонент беше Димитър Спасов, който отстъпи при 6:2, а Марто продължи напред към четвъртфинала, където надви Делян Кирилов с 6:1. На крачка преди финала Дамянов влезе в пряк двубой с Мартин Милчев “Железния”. Перничанинът се бореше до последно, но отстъпи с 6:2 и Марто съвсем заслужено стигна до последния мач.

Финалният сблъсък на Tech Sport Cup ITL 250

Въпреки голямата жега, двамата финалисти показаха доста високо ниво игра и беше удоволствие да наблюдаваме срещата. Милен Георгиев напълно заслужено вдигна приза на Tech Sport Cup с резултат 6:3, а ето какво сподели Мартин Дамянов след финала:

“Постигнах програма максимум - да играя финал с Милен. Направих стабилни мачове, но на финала той беше очевидно по-класния тенисист. Винаги е удоволствие да се играе с него, макар и все да съм от губещата страна напоследък.”

Финалистите получиха купи, а всички участници бяха наградени от спонсорите. С тази победа, Георгиев изостава в националната ранглиста спрямо Дамянов с под 200 точки и съвсем скоро може да го измести от третото място.

И двамата съвсем скоро отново ще се впуснат в битка, този път в турнир от кралската категория ITL 500, който стартира тази вечер на кортовете на “Каратанчева”. В битка за 500-те точки този път е и No.1 на Интерактив Тенис - Радо Владимиров и може да очакваме само интересни и оспорвани двубои. Милен Георгиев вече се готви за турнира: "Следващата цел е да стигна до мач с Радо и да покажа най-добрия тенис на който съм способен."

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти