Треньорката на американките след олимпийската титла по футбол: Вярвам, че дойдох в точния момент

Селекционерът на националния отбор на САЩ по футбол за жени Ема Хейс се чувства страхотно, ръководейки тима, увери самата тя, след като изведе американките до рекорден пети златен олимпийски медал два месеца след като пое поста. САЩ се наложи над Бразилия с 1:0 във финала на Олимпиадата в Париж вчера.

Хейс, която е бивш мениджър на женския тим на Челси, наследи Влатко Андоновски като селекционер на САЩ през май след най-лошото представяне на състава Световното първенство през миналата година и отпадането на осминафиналите.

"Понякога гледаме на неуспехите като на нещо, което не трябва да се случва, но аз чувствам точно обратното. Мисля, че Влатко създаде група от играчи, които може да не са били готови по време на Световното първенство, но треньорството отнема време. Вярвам, че дойдох в точния момент. Някои от най-добрите ми приятели са в треньорския щаб. На моменти си чувствах се като в университета. Чувствах лекота и не става въпрос за теглото на очакванията, защото знам какво означава тази фланелка, но няма да позволя да ме задуши", коментира Ема Хейс след финалния сблъсък с Бразилия.

САЩ със златото в женския футбол, легендата Марта приключи без голям трофей

Родената във Великобритания Хейс добави, че е щастлива да се отплати на САЩ със златен медал след всички възможности, които страната й е предоставила.

"Америка означава за мен повече, отколкото много хора могат да осъзнаят. Бях на 21 години и идвах от общество, което не прегръщаше женския футбол. САЩ отвори вратите за мен и ми даде възможности, които Англия никога не ми е давала. Много съм щастлива да се отплатя за тази вяра", заяви още 47-годишната треньорка.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти