САЩ със златото в женския футбол, легендата Марта приключи без голям трофей

Националният отбор на САЩ при жените спечели златните медали във футболния турнир на Олимпиадата в Париж. Американките спечелиха финала срещу Бразилия с 1:0. Единственото попадение в мача на “Парк де Пренс” реализира Малъри Суонсън в 57-ата минута. За американките, които са 4-кратни световни шампиони, това е пето злато от олимпиада.

Легендата на “кариоките” и световния футбол Марта приключи кариерата си в националния отбор без голямо отличие. 38-годишната футболистка има шест участия на световно първенство и шест на Олимпиада, но така и остана без голям трофей на международно ниво. Избираната шест пъти за футболиста на годината в света обяви, че след този турнир се отказва от представителния тим. Днес тя влезе в игра като резерва в 61-ата минута, но не успя да помогне на своя тим.

Първото полувреме завърши без голове, но Бразилия имаше известно предимство в началото на срещата и атакуваше по-често. Американките стояха по-добре след почивката и стигнаха до гола на Суонсън в нейния мач номер 100 за националния отбор. В края, дълбоко в добавеното време, вратарката на САЩ направи фантастично спасяване, за да запази преднината на САЩ пред погледа на холивудската звезда Том Круз, който стискаше палци за сънародничките си.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти