Дузпи класираха Антов и Кремонезе на 1/16-финалите в Купата на Италия

Валентин Антов игра цял мач за Кремонезе в двубоя от 1/32-финалите за Купата на Италия срещу Бари. Тимът на българина се наложи с 6:5 след изпълнение на дузпи и в следващия кръг ще се изправи срещу победителя от двойката Каляри - Карарезе.

Това беше първи официален мач за Кремонезе през сезона, след като в хода на подготовката отборът записа 4 поредни победи. Домакините създадоха повече положения, но в редовното време срещата завърши 1:1. За Кремонезе се разписа Мануел Де Лука в 68-ата минута, а в 80-ата Джакомо Мандзари изравни.

Де Лука беше точен не без доза късмет. Той засече центриране от левия фланг и прехвърли вратаря на гостите Борис Радунович. Попадението за Бари пък падна след рикошет. Антов се опита в последния момент да догони топката и да изчисти пред голлинията, но не успя.

При дузпите от Кремонезе пропусна само Микеле Колоколо, а за гостите от бялата точка се провалиха Франческо Викари и Андреа Оливери.

Изненада се получи в мача между Верона и Чезена. Домакините, които останаха в Серия "А", загубиха с 1:2 и напуснаха турнира. Оугъстъс Каргбо и Кристиан Шпенди вкараха головете за Чезена в края на първото и началото на второто полувреме, а Каспер Тенгстед намали в 75-ата минута.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти