Клуж си тръгна щастлив от "Герена"

Клуж взе аванс след първия мач срещу Макаби (Петах Тиква) от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Румънците спечелиха с 1:0 гостуването си, което се игра на стадион "Георги Аспарухов" в София поради ситуацията в Израел. Единственото попадение реализира Карло Мухар още в осмата минута. Победителят от този сблъсък ще срещне ЦСКА 1948 или Пафос на плейофите.

Румънците стартираха силно мача и удариха грета още в началото чрез Бирлигеа. В осмата минута тимът на Дан Петреску поведе. Мухар се разписа с удар от близо, след като топката се озова в краката му след изстрел на Бирлигеа и отразяване на вратаря. След гола темпото спадна, но Клуж продължаваше да има предимство. В 25-ата минута гостите удариха втора греда след удар с глава на Могош. Десет минути по-късно мощен удар на Каро бе отразен от вратаря на Клуж.

След почивката румънците контролираха събитията на терена и не позволяваха на съперника да ги затрудни. Те създадоха още някои възможности, но не бяха толкова близо до втори гол. Успехът с един гол обаче ги устройва и те ще си заминат за Румъния с аванс.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти