Ричарлисон: Мечтите ми са по-големи от парите от Саудитска Арабия

Нападателят на Тотнъм Ричарлисон обяви намерението си да остане в клуба, въпреки че е получил много изгодна оферта от Саудитска Арабия. 27-годишният бразилец пристигна при лондончани от Евертън през 2022 г. за рекордна за клуба сума от 60 милиона лири. От тогава той има 15 гола в 66 мача и не успя да се наложи като титуляр.

"Имаше оферта, но моята мечта да играя за Бразилия и във Висшата лига говори достатъчно. Парите са големи, но мечтите ми са по-големи", сподели Ричарлисон пред бразилското издание на ESPN.

Според английските медии предложението е било от Ал-Хилал. Ричарлисон смята, че трансфер в Саудитска Арабия би намалил шансовете му да попада в състава на Бразилия.

Оставането на Ричарлисон обаче не променя плановете на Тотнъм, който се опитва да привлече нов нападател. "Шпорите" имат сериозен интерес към Доминик Соланке, но на този етап не успяват да се разберат с Борнемут за трансферната му сума. Той има клауза за разтрогване на стойност 65 милиона лири. Лондончани не са готови да извадят подобна сума и се надяват да постигнат споразумение с "черешките" за по-малко пари.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти