Дукати ще продължи да развива мотора на Маркес до края на годината

Генералният мениджър на Дукати Луиджи Дал'Иня заяви пред Sky Italia, че италианският производител ще продължи да развива модела Desmosedici GP23 до края на настоящия сезон в MotoGP.

Това е много добра новина за пилота на Грезини Дукати Марк Маркес, който кара именно този модел. В момента испанецът заема четвъртото място в общото класиране в кралския клас с актив от 179 точки. Пред него в подреждането са единствено Хорхе Мартин (241 точки), Франческо Баная (238) и Енеа Бастианини (192), които разполагат с по-новия Desmosedici GP24.

Битката за титлата в MotoGP се завърза след Гран При на Великобритания

Това определено поставя Маркес в по-неблагоприятна ситуация, но Дал'Иня е категоричен, че какво може, ще бъде подобрено по неговата машина до края на сезона. Това надали ще позволи на испанеца да се бори за титлата, тъй като изначало разликата между GP23 и GP24 е доста голяма, GP24 определено получи много повече новости до края на годината.

„Както винаги ние се опитваме да работим върху проблемите и мисля, че се справяме добре. Определено с GP24 подобрихме много аспекти, в които GP23 слаб. Това се видя на „Силвърстоун“, но и на други писти. Трябва да кажа, че момчетата във фабриката вършат наистина страхотна работа.„Както винаги всичко тръгва от разбирането на определени механизми и проблеми. Когато разбираме определени неща е по-лесно да намерим решение за тях. Така че каквото можем да подобрим по GP23, ние ще го направим и ще продължим да го правим до края на годината“, обясни Дал'Иня.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти