Манол Георгиев: Летящ старт, но не сме във върхова форма

Гигант (Съединение) записа категорична победа с класическото 3:0 срещу безспорно един от най-опитните отбори в Югоизточната Трета лига и претендент за професионалния футбол – Саяна (Хасково).

„Няма как да не бъда доволен от футболистите. Това, което трябваше като поставени задачи, го изпълниха по най-добрия начин. Абсолютно всички играха добре, вложиха се на максимум, въпреки че бе едва първи кръг. Най-важното е, че играха с усмивка, забавляваха се и нещата се получиха“, коментира старши треньорът Манол Георгиев пред официалния сайт на Гигант (Съединение).

„Безспорно Саяна е най-опитният отбор в групата и трудно ще допусне втори такъв мач. Времето ще покаже и според мен Саяна отново ще бъде фактор в горната част на класирането. Гостите дойдоха и играха с целия си титулярен състав, в основата на който бяха момчета от миналата година. Ние вдигнахме сериозно летвата, наистина летящ старт, но искам да запазим това поведение в следващите мачове. Със сигурност все още не сме във върхова форма, защото е едва началото на сезона“, допълни още наставникът

„Не обичам да правя индивидуален разбор, защото в този мач абсолютно всички заслужават отлична оценка. Но си заслужава да отбележа включването на Здравко Жилов. Това е най-силният ни трансфер това лято. Той няма една пропуснаха тренировка по време на подготовката, срещу Саяна започна като титуляр и освен първия гол, бе в основата на второто попадение. Потенциалът му е много по-голям, но му трябва още време, за да навакса пропуснатото от пролетния дял от миналия сезон“, завърши Манол Георгиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти