Рейнджърс изтръгна драматично равенство срещу Динамо (Киев)

Динамо (Киев) и Рейнджърс направиха драматично 1:1 в двубой от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът се игра в полския град Любин и беше предшвестван от голям скандал с местни съдии, които трябваше да отговарят за ВАР, но бяха арестувани заради опит да откраднат пътни знаци. Двамата са били пияни.

В предишния кръг Динамо не показа милост срещу Партизан (Белград), но днес се изправи срещу значително по-силен съперник. До почивката украинците доминираха и заслужено поведоха с гол на Андрий Ярмоленко в 38-ата минута. Ветеранът се разписа след пас на Владимир Ванат.

Второто полувреме беше различно. Шотландците взеха инициативата, а Динамо отправи само един изстрел към противниковата врата. В 53-ата минута Десерс се озова на добра позиция, но Георгий Бущан спаси.

Олександър Шовковский се опита да освежи отбора си с няколко смени, но украинците все повече отстъпваха. Том Лоурънс шутира опасно, но Бущан внимаваше.

Стигна се и до добавеното време, когато резервата Вацлав Черни намери в наказателното поле Десерс, а той отблизо вкара за финалното 1:1.

Реваншът следващата седмица няма да се играе на "Айброкс", а на "Хемпдън Парк".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти