Жалбата на Бразилия бе отхвърлена, Марта няма да може да играе срещу Испания

Арбитражният съд по спорта (КАС) отхвърли с експресно производство жалбата на бразилската делегация да бъде отменено наказанието на звездата на женския футболен отбор Марта и тя да играе по-късно днес срещу Испания.

Един от най-успешните женски отбори по футбол в историята – Бразилия, ще се опита да стигне до финал на турнира на Олимпиадата срещу световните шампионки. Марта беше наказана с лишаване от права за два мача заради червен картон, получен в груповата фаза, пак срещу Испания. Тя беше отстранена от терена заради ритник срещу Олга Кардона. Бразилия и 38-годишната Марта подадоха жалба за намаляване на забраната до един мач, която тя изтърпя в четвъртфинала срещу Франция, но тя беше отхвърлена от КАС.

Единственият арбитър, назначен да се произнесе по молбата, г-жа Лайла Ел Шентенауи проведе изслушване на страните чрез видеоконференция тази сутрин. С оглед на спешността тя издаде решението си този следобед, с което отхвърли молбата", заявиха от КАС.

Планиращата отказване от футбола Марта все още може да се върне на терена на олимпийския футболен турнир. Без значение къде, тя може да играе и на финала, и в мача за бронзовия медал в зависимост от крайния изход от срещата Испания – Бразилия, започваща тази вечер в 22:00 часа.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти