Олимпийският шампион на 100 метра е направил най-бавния старт

Ноа Лайлс спечели олимпийската титла на 100 метра, въпреки че направи най-бавния старт - реакцията му при потеглянето е била за 0,178 секунди. Същият резултат на старта записа и Лециле Тебого, като двамата бяха най-бавни.

“Най-бавната реакция на старта, това е истинска лудост! Мислех си, че съм тръгнал малко по-добре, но това доказва, че стартовата реакция не печели състезания”, заяви Майлс след финала.

Ноа Лайлс: Мислех, че Томпсън печели, но след това видях името си на таблото

В първите 40 метра Лайлс все още се движеше последен, но за това разстояние той е успял да развие скоростта, която му донесе титлата.

Ноа Лайлс е новият крал на 100 метра след битка за хилядни

На 60 метра след старта Лайлс вече беше трети, но с най-висока скорост от всички - 43,5 километра в час. В този момент лидер е Кишейн Томпсън, като скоростта му е 43,1 км/ч. Лайлс постига и най-високата скорост в рамките на финала на 100 метра - 43,6 км/ч и това му позволи да догони Томпсън, който постига 43,3 км/ч.

Двамата финишираха заедно и фотофинишът отчете, че тялото на Лайлс е било по-напред от торса на Томпсън, който обаче е стигнал бялата линия първо с крака си.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти