Спортните журналисти в Германия избраха Чаби Алонсо за най-добър треньор, Тухел не получи дори глас

Спортните журналисти в Германия с огромно мнозинство избраха наставника на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо за най-добър треньор на годината. Признанието идва съвсем логично, след като испанецът изведе “аспирините” до исторически дубъл през изминалия сезон и достигна до финала в Лига Европа, където тимът му загуби от Аталанта.

На второ място остава треньорът на Щутгарт Себастиан Хьонес, който изведе швабите до сребърните медали. Наставникът на направилия добри игри новак Хайденхайм - Франк Шмит, остава на трета позиция. Шестицата се допълва от селекционера на Германия Юлиан Нагелсман, както и от вече бившия треньор на Фрайбург Кристиан Щрайх и легендарния Юрген Клоп, който напусна Ливърпул.

Любопитното е, че бившият треньор на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел не е получил дори един глас от германските спортни журналисти. Баварците не направиха добър сезон и останаха с празни ръце, но все пак достигнаха до полуфиналите в Шампионската лига и бяха съвсем близо до елиминирането на Реал Мадрид.

За сравнение, дори треньори на тимове като Инголщат, Улм и Фортуна (Дюселдорф) са получили част от вота на колегите в Германия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти