Адам Пийти определи изминалата седмица като "най-лошата в живота си"

Британският плувец Адам Пийти определи изминалата седмица като "най-лошата в живота си" и заяви, че е приел, че няма да може да покаже 100 процента от възможностите си до края на Олимпийските игри в Париж.

Пийти, който спечели общо три олимпийски титли на Олимпиадите в Рио де Жанейро и Токио, се оплакваше в последните дни от силен гърлобол. Той успя да спечели сребро на 100 метра бруст миналата неделя, но на следващия ден вече даде положителен тест за Ковид-19.

Заради положителния тест Пийти е трябвало да прекара два дни на легло, но в сряда успя да се върне в басейна. В неделя той ще плува в мъжката щафета на Великобритания в дисциплината 4х100 метра съчетано.

"Седмицата беше много тежка за мен, но се надявам, че ще намеря начин да избутам следващите 36 часа", каза Пийти.

"Това вероятно бе най-тежката седмица в живота ми от гледна точка на това в какво състояние е било тялото ми. Като казвам това, изобщо не преувеличавам. Откакто заболях с Ковид, всеки ден има нещо ново и всичко се стовари на главата ми изведнъж. Искам да благодаря на медицинския ни екип, който свърши брилянтна работа. За мен е успех, че изобщо ще стартирам", каза още британецът.

"Треньорът ми каза, че ще плувам, дори и да не се чувствам добре. Знам, че няма да бъда готов на 100 процента, но ще се опитам да направя всичко възможно, за да запиша добро време за отбора", завърши Пийти.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти