В Gojira трябвало да пазят в тайна, че ще свирят на откриването

Един от лидерите на най-известната френска метъл банда Gojira, която свири на откриването на Олимпиадата в Париж, Джо Дюплантие, разказа за подготовката за изпълнението на песента, която ги направи известни в цял свят за броени минути. Според данни на МОК, 1 милиард зрители са гледали пряко по телевизията откриването.

“Не ние избрахме песента, която изсвирихме - метъл версията на “Ah! Ca Ira” - обясни Дюплантие. - Работихме с екипа от млади хора и композитори, които определиха темата на изпълнението. Но не знаехме нищо повече за цялата церемония, трябваше да се концентрираме върху нашето изпълнение и Мария Антоанета. Не знаехме как ще изглежда или как ще се впише в цялата церемония.”

Олимпийските игри увеличиха с 16 процента туристите във френската столица Париж

Джо допълни, че в групата дори не са знаели и кои ще са другите музикални изпълнители, ангажирани за церемонията.

Край! Анди Мъри отпадна от Париж и приключи с тениса!

“Не знаех, че ще участват Лейди Гага и Селин Дион - допълни Дюплантие. - Също така, нямахме право да казваме на никого, че ще свирим на откриването, както и какво ще изпълним. Нямахме представа какъв е целият замисъл, работихме с композитора на церемонията Виктор ле Ман, той ни зададе темпото и ни даде указания. Това беше всичко.”

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти